Not known Facts About نیلینگ

امروزه این روش با کاربرد‌های متفاوت و گسترده‌تر نسبت به سالیان گذشته در سراسر دنیا و به خصوص ایران بسیار رایج شده است. 

اگر در محل اجرای نیلینگ موانع مختلفی مانند تأسیسات شهری و غیره وجود داشته باشد طول عمق گمانه‌ها و شیب آن‌ها نمی‌تواند به صورت آزادانه اجرا شود

در این مقاله، به بررسی جامع نیلینگ، ازجمله معرفی این روش، مراحل اجرای آن و همچنین بررسی مزایا و معایب این سازه نگهبان می‌پردازیم.

این روش جهت پایدارسازی جداره‌های تونل و سازه‌های زیرزمینی به کار می‌رود. همچنین در پروژه‌های احداث بزرگراه‌ها و راه‌آهن‌ها نیز کاربرد دارد.

برای گودهایی که اطراف آن‌ها ساختمان حساس به جابجایی وجود دارد، استفاده از سیستم پایدارسازی گود به روش نیلینگ به دلیل نیاز به جابجایی توده خاک، توصیه نمی‌شود.در این گودها بهتر است از سیستم پایدارسازی گود به وسیله میل مهار یا انکراژ استفاده کرد.

فولادینو در یک نگاهبلاگخدماتپروژه‌هاسوالات متداولتماس با ما

در این مرحله میلگرد‌های فولادی به عنوان میخ یا نیل، در طول و ضخامت مورد نیاز داخل این گمانه‌ها قرار داده می‌شوند. و با وظیفه جلوگیری از رانش و ریزش خاک عمل می‌کنند.

بعد از اجرای مرحله اول خاکبرداری نوبت به حفاری چاله‌ها برای قرار دادن نیل‌ها می‌رسد. برای حفاری از دستگاه دریل واگن استفاده می‌شود که نیلینگ روی سینه کار قرار می‌گیرد.

چراکه از مقاومت خاک طبیعی به عنوان یکی از المان‌های دخیل در پایداری گود همراه با المان های ارزان قیمت استفاده می شود. برای گودهای عمیق‌تر استفاده از سایر روش‌ها مانند انکراژ و یا ترکیب آن با نیلینگ رایج است.

سپس، مهندسان اتریشی از این روش برای شیروانی‌های سنگی خود استفاده نمودند. گروهی دیگر هم سوراخ‌ها را در کف و دیوارهای تونل ایجاد کردند و با استفاده از میلگردهای فولادی آن‌ها را تقویت نمودند.

بخش اصلی سیستم نیلینگ، میلگردهای فولادی هستند. این میلگردها را که میخ یا نیل نامیده می‌شوند در چاهک‌ها قرار داده و به صورت درجا دوغاب ریزی می‌کنند.

بله نیلینگ یک روش کامل است، اما در برخی سازه ها با توجه به شرایط می‌توان از روش های تکمیلی مانند انکراژ و سایر روش های پایدارسازی گود استفاده کرد.

دستگاه دریل واگن، یک سیستم با سه درجه آزادی است که با امکان طراحی و تولید در ابعاد و ظاهر مختلف، در خدمت فرآیند حفاری و نیلینگ قرار می‌گیرد.

در این گونه خاک‌ها، برای پایدارسازی خاک نیاز به انجام زهکشی به گونه‌ای کامل و اساسی است. علاوه بر آن، مقادیر زیاد آب زیرزمینی موجب آن می‌شود که چاهک‌ها به سادگی فرو بریزند.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *